Ταξινόμηση
Close Sorting
Μοιραστείτε το
Close Filters
Κατάλογος ακινήτων
Πληροφορίες
Εκδόσεις

Βήματα αγοράς ακινήτου

Βήματα αγοράς ακινήτου
 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς ενός ακινήτου στην Ελλάδα, είναι πιθανό να προκύψουν δυσκολίες οι οποίες αρχικά μπορεί να μην γίνονται αντιληπτές. Εδώ σας παραθέτουμε έναν οδηγό με τα βασικά βήματα αγοράς ακινήτου, για να σας διευκολύνει ώστε η διαδικασία αυτή  να μην γίνει περίπλοκη.

1. Χρηματοδότηση

Πρωταρχικής σημασίας για την επιλογή του κατάλληλου ακινήτου είναι ο προσδιορισμός της αγοραστικής σας δυνατότητας. Έχοντας γνώση των οικονομικών σας δυνατοτήτων θα καταλήξετε στις σωστές αποφάσεις σχετικά με το ποσό αυτοχρηματοδότησης ή δανεισμού. Γνωρίζοντας το ποσό που θα επενδύσετε μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στην αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου.

2. Επικοινωνήστε με την Terra

Η επικοινωνία με την Terra είναι το επόμενο βήμα για να βρείτε το ακίνητο που ψάχνετε. Ερχόμενοι σε επικοινωνία μαζί μας, ένας από τους συνεργάτες μας θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  για τα  διαθέσιμα  ακίνητα που πληρούν τα κριτήρια σας. Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο ακίνητο, η εγγραφή σας στο πελατολόγιο μας, σας δίνει την δυνατότητα να ενημερωθείτε πρώτοι σε περίπτωση που προκύψει το κατάλληλο ακίνητο, ακόμη πριν καν διαφημιστεί. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την Terra,  είτε να εγγραφτείτε στην φόρμα επικοινωνίας, στο newsletter ή απευθείας μέσω τηλεφώνου - απλά αφήστε μας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το τι ψάχνετε και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρείτε το ακίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε

3. Αναζήτηση ακινήτου

Η Terra Real estate σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από εκατοντάδες ακίνητα. Χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης των ακινήτων στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για το ακίνητο  που ψάχνετε από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας. Αν βρείτε ένα ακίνητο που σας αρέσει, μπορείτε να κάνετε κλικ για περισσότερες πληροφορίες, να μας πάρετε τηλέφωνο και να κλείσετε ένα ραντεβού για να το δείτε. Η ιστοσελίδα μας ενημερώνεται καθημερινά, οπότε μην ξεχνάτε να ελέγχετε τακτικά για νέα ακίνητα.

4. Εύρεση του κατάλληλου ακινήτου

Οι έμπειροι συνεργάτες μας λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις σας και επιλέγοντας ανάμεσα από εκατοντάδες ακίνητα, θα σας προτείνουν εκείνα των οποίων τα χαρακτηριστικά σας ταιριάζουν κατά το δυνατόν καλύτερα. Επιπλέον σας ενημερώνουμε συνεχώς μέσω email για νέα ακίνητα που προκύπτουν.

5. Επίσκεψη στο ακίνητο

Η επίσκεψη σας στο ακίνητο που σας ενδιαφέρει είναι σημαντική γιατί θα σας βοηθήσει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Οι συνεργάτες που θα σας συνοδεύσουν στο χώρο έχουν ευέλικτο ωράριο, κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης μη εργάσιμες ώρες και ημέρες αν χρειαστεί.

6. Υποβολή προσφοράς

Αν αποφασίσετε ότι ένα ακίνητο σας ενδιαφέρει πραγματικά και είναι αυτό που ψάχνατε θα ανακοινώσετε την απόφαση σας στο συνεργάτη μας και εκείνος στον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό να σας ζητηθεί να αποδείξετε τη φερεγγυότητα σας.

7. Εύρεση δικηγόρου

Πριν προχωρήσετε στην αγορά θα πρέπει να γίνει νομικός έλεγχος του ακινήτου από το δικηγόρο που θα επιλέξετε. Ο δικηγόρος που θα σας εκπροσωπεί είναι προτιμότερο να γνωρίζει την περιοχή και να έχει εμπειρία στις μεταβιβάσεις.

8. Ολοκλήρωση της μεταβίβασης

Προκειμένου να διεκπεραιωθεί η μεταβίβαση του ακινήτου ο αγοραστής θα πρέπει να προσκομίσει ορισμένα δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται στην ενότητα ‘Δικαιολογητικά για Αγοραστές’. Μετά την υπογραφή των συμβολαίων ένα αντίγραφο κατατίθεται στο υποθηκοφυλακείο, προκειμένου ο νέος ιδιοκτήτης να αποκτήσει το πιστοποιητικό μετεγγραφής του ακινήτου.

Φίλτρα